MENU
word lid en doneer
voor een gezonder landschap.

Openlucht Debatcentrum

Gesprekken in het landschap, over het landschap

In het voorjaar van 2023 opent Grond Verbond het Openlucht Debatcentrum op sociaal-ecologische boerderij De Meent, de thuisboerderij van Grond Verbond. Het Openlucht Debatcentrum is een plek waar boer en burger samenkomen om te praten, te doen, te discussiëren, te testen, oplossingen te zoeken, in actie te komen, en te verbinden––zowel met elkaar als met ons gedeelde landschap. 

Het debatcentrum bevindt zich middenin het landschap en is gemaakt van restmaterialen: je zit op een constructie van de draagbalken van de oude boerenschuur, en de fok van een oud zeilschip beschermt je tegen de hevigste zon en regen. Maar in het landschap zijn, betekent natuurlijk ook: buiten zijn. Dus zitten we gezamenlijk in de openlucht, in het landschap waar we over praten. Met de natuur als middelpunt, het landschap waar ons eten vandaan komt als directe omgeving, de vroegere aanvoerroute van voedsel aan de stad (a.k.a. de Amstel) langs onze zij, en Amsterdam op de horizon.

En als we er dan toch zijn, dan blijft het natuurlijk niet alleen bij praten. Gaan we het hebben over de rol van water in ons landschap? Dan stappen we in de plomp en gaan we baggeren. Hebben we het over (menselijke) poep en plas in relatie tot de gezondheid van ons landschap? Dan gaan we samen compost scheppen. Tot dan!

Praktische informatie

Adres
Boerderij De Meent
Middenweg Bovenkerkerpolder 6
1188 WS Amstelveen

Bereikbaarheid bus
Bus 347 richting Uithoorn Busstation vanaf (o.a.) Amsterdam Elandsgracht /
Bus 348 richting Uithoorn Busstation vanaf (o.a.) Amsterdam Zuid.
Uitstappen bij halte Romeflat (Uithoorn).
15 minuten lopen, o.a. door natuurgebied van De Meent.

Bereikbaarheid tram
Tram 25 richting Westwijk vanaf (o.a.) Amsterdam Zuid.
Uitstappen bij halte Meent (Amstelveen). 
50 minuten lopen of 15 minuten fietsen, over de Middenweg BP: de weidevogel-catwalk van Nederland.

Bereikbaarheid auto
Parkeren mogelijk op het terrein.
PS. Carpoolen aanbevolen 🙂

Extra
We zijn veel buiten, dus kleed je passend voor het weer!