MENU
word lid en doneer
voor een gezonder landschap.

Meepraten

Meedenken

Meedoen

Meebetalen

Meepraten

Het Grond Verbond brengt boeren en burgers samen voor gesprekken in het landschaps, over het landschap. Je kan bij ons midden in het weiland of in de stal met boeren in gesprek over een duurzamere voedselketen of gezonder landschap. Houd onze kalender of instagram in de gaten voor nieuwe events of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Meedoen

Doe mee aan een van de werkdagen op de boerderijen die verbonden zijn aan Grond Verbond. Op die manier bouw je tegelijkertijd aan een gezonder landschap én aan je eigen relatie met dit landschap. Trek je laarzen aan en help met het uitvoeren of onderhouden van de landschapsherstel projecten die de Grond Verbond Werkgroep heeft bedacht in samenspraak met, en ter ondersteuning van de boer. Zo kan je bijvoorbeeld baggeren op boerderij de Meent, vogels tellen en takkenrils bouwen op boerderij De Groene Griffioen of een Koeienapotheek onderhouden op boerderij De Beekhoeve. Kijk in de kalender wanneer er werkdagen zijn en jij de handen uit de mouwen kan steken op de boerderij.

Meedenken

Jaarlijks vindt de Grond Verbond Werkgroep (voorheen: Denktank) plaats op een van de deelnemende boerderijen. Tijdens dit proces van ongeveer 6 dagen in 2,5 maand wordt er met een groep van 15-20 deelnemers in een belangrijk vraagstuk gedoken dat wordt aangedragen door de boer zelf. Zo gaan we ons in 2023 bezighouden met de vraag van boeren Bas van Rijn en Marrit Schakel (biologische boerderij Buitenverwachting in Hoogmade): “Wij boeren zoveel mogelijk regeneratief, zowel ecologisch als sociaal. Hoe versterken we de sociale regeneratie op onze boerderij?” Wil je meelopen op de boerderij, en heb je zin om mee te denken, mee te experimenteren en samen een sociaal regeneratief project op te zetten op Buitenverwachting? Meld je dan aan!

Meebetalen

Stichting Grond Verbond houdt zich bezig met het stimuleren van een radicaal andere voedselketen, waarin we gezamenlijk—boer, verwerker én consument—zorg dragen voor de gezondheid van ons landschap. Sociaal en ecologisch herstel staan hierin centraal. Om deze herstelprojecten te kunnen financieren, zijn we op dit moment nog voor het grootste deel afhankelijk van subsidies en giften. Wil je een (structurele) bijdrage leveren aan ons werk, en bijvoorbeeld zorgen dat de Koeienapotheek bij Boerderij De Beekhoeve en het vogelvriendelijk erf bij De Groene Griffioen onderhouden kunnen worden, het debatcentrum kan gaan floreren, de verbindende Grond Verbond Werkgroep jaarlijks kan plaatsvinden én er telkens opnieuw de nodige landschapsherstelprojecten uitgevoerd kunnen worden? Dan kun je een maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse donatie doen. Ook een eenmalige donatie is natuurlijk meer dan welkom! 

Wil je meer lezen over Grond Verbond? Hier vind je meer informatie.