MENU
word lid en doneer
voor een gezonder landschap.
MENU
MENU

Over Stichting Grond Verbond

Over ons

Het Grond Verbond is in 2020 opgericht door MOMA Liquid Landscape (een kleinschalig zuivelverwerkingsbedrijf in de omgeving van Amsterdam). Vanuit de gedachte dat wij allemaal—boeren, voedselverwerkers én consumenten—medeverantwoordelijk zijn voor een gezond landschap. Wij laten de hele lokale voedselketen samenwerken aan het tegengaan van bodemdaling, verlies van bodemleven door pesticiden en monoculturen en de bedreiging van de weidevogels. Er moet een systeemverandering plaatsvinden naar een voedselketen die het landschap niet uitput, maar juist herstelt.  

Stichting Grond Verbond geeft jou dus, als consument of boer, een stem kan meebepalen hoe ons landschap eruit ziet. En wij maken dat landschap samen met elkaar ook echt gezonder door samen plannen te maken én uit te voeren. We leggen hagen aan, zorgen voor meer vogeldiversiteit op boeren erven, maken slootkanten natuurlijker en leggen voedselbossen aan. Elk jaar maken wij met een andere boerderij waar MOMA de producten van verkoopt in Amsterdam plannen om het landschap daar gezonder te maken. Wij laten de consumenten meebepalen welk plan we uitvoeren. 

KVKnr: 85342807
RSIN: 863592065

Uitvoerend team

Loïs vaars

info@hetgrondverbond.nl

Ons bestuur

Marga Verheije

Marga heeft veel ervaring in het helpen ontwikkelen van organisaties rondom milieu, cultuur en (internationale) samenwerking. Ze is nu tuinder bij moestuin Leyduin na jaren werk te hebben gedaan als adviseur en programmamaker. Marga combineert een zachte kijk op de wereld met concrete plannen en stelt de essentiële vragen die de focus terugleggen op de kern.

Marten Verdenius

Marten is oprichter van MOMA Liquid Landscape en het creatieve en filosofische brein achter Stichting Grond Verbond. Je vindt hem meestal rondlopen als projectleider op Boerderij de Meent op zijn klompen, terwijl hij activistische plannen beraamt om het voedselsysteem anders in te richten.

Boy Griffioen

Boy is pionier in de kringlooplandbouw en laat op zijn Biologische Boerderij de Groene Griffioen in Weesp zien hoe integrale duurzame bedrijfsvoering met o.a. een vrijloop compoststal, bijzonder ras koeien. Boy brengt een realistische blik vanuit een boerenperspectief in het Grond Verbond.

Anne Foekema

Anne houdt zich bezig met duurzame voedselproductie o.a. bij haar eigen Cafe Restaurant Metro. Ze was eerder actief bij voedselcampagnebureau Food Cabinet en Slow Food Network. En als secretaris van Stichting Grond Verbond brengt Anne veel energie en creatieve ideeën in de mix.

Pieter Heyning

Pieter is opgeleid als ecoloog en boert als tuinder op de CSA Tuinen van Hartstocht. Je kan altijd op Pieter rekenen voor kritische en uitdagende vragen, waarbij hij de praktijk van de landbouw verbindt aan een groter (ecologisch) perspectief.

Kees Foekema

Kees is programmamaker bij De Balie in Amsterdam, waar hij gesprekken faciliteert over duurzame oplossingen over voedsel en landbouw. Met een heldere blik en openheid maakt Kees vanuit zijn rol als penningmeester het landbouwgesprek toegankelijk voor iedereen.

We zijn onze bestuursleden super dankbaar voor hun inzet! Zij ontvangen geen enkele beloning daarvoor, behalve eventueel gemaakte onkosten.